2010. November 20-án kerül megrendezésre a VII. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó.

Reggel 10-től kézműves foglalkozásra várjuk a gyerekeket a Diákművelődési Ház előterébe (Béke tér 1-3.). A foglalkozás alatt gyermektáncház lesz Both József és Both Zsuzsa vezetésével.

13 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes A csodálatos furulya című táncjátékát mutatja be.

A délutáni órákban (16-tól 18 óráig) felnőtt táncoktatás is lesz. Az oktatáson szilágysági és kissolymosi táncokat tanítanak Bálint Szilárd és párja, valamint Tőkés Lóránt és párja.

Az idei év mozgalmas volt az együttes számára, ugyanis 5 erdélyi faluban ismerkedtünk meg a helyi hagyományok letéteményeseivel . A gyűjtések alkalmával főleg a tánchagyományokra  fektettük a hangsúlyt és mindegyik esetben nagyszerű közös mulatsággal zártunk. Sok új kapcsolat született vagy éppenséggel régiek erősödtek meg. A hetedik találkozó vendégeiként azokat a hagyományőrzőket hívtuk meg a 19 órától kezdődő gálaelőadásra, akiktől az év folyamán sokat tanultunk, akik jó szívvel fogadtak bennünket otthonukban. Mellettük fellépnek a környékbeli néptáncegyüttesek is, így a kolozsvári Szarkaláb és Zurboló-Bogáncs, a szamosújvári Kaláka és a házigazda Ördögtérgye, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet. Az előadást Berecz András énekes, mesemondó Gyergyó-vidéki összeállítása zárja.

Előadás után kezdődik és remélhetőleg reggelig tart majd a Népzene- és Néptánctalálkozó egyik legfontosabb eseménye, a táncház.

Mindenkit szeretettel várunk.

 

Jegyek: a rendezvény napján, a helyszínen

Gyermekfoglalkozás - 5 lej
Gyermekfoglalkozás + Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása - 10 lej
Gálaelőadás: diák- és nyugdíjas jegy - 10 lej
Felnőttjegy - 15 lej (3 fős csoportjegy 12 lej/fő)