2011. november 26.-án kerül megrendezésre a VIII. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó.Reggel 10-től kézműves foglalkozásra várjuk a gyerekeket a Diákművelődési Ház Transilvania termébe (Béke tér 1-3.). A foglalkozás alatt gyermektáncházra is sor kerül  Both József és Both Zsuzsa vezetésével.

13 órától a Háromszék Táncegyüttes “Erdélyország az én hazám” című táncjátékát mutatja be.

15 órától megrendezésre kerül az I. Erdélyi Legényestánc-találkozó, a kalotaszegi legényest választva témául.

Ugyancsak a délutáni órákban (16:30-tól 18 óráig) felnőtt táncoktatásra is sor kerül, melynek során az Ördögtérgye táncosai szucsági táncokat tanítanak minden kedves táncolni vágyónak.

A VIII. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó vendégeiként Kalotaszeg vidékéről hívtunk meg hagyományőrzőket. A 19 órától kezdődő gálaelőadáson az idős táncosok mellett fellépnek a környékbeli néptáncegyüttesek is, így a kolozsvári Kalotaszeg, Zurboló, Bogáncs, a szamosújvári Kaláka, a dési Aranyeső, a szegedi Cuháré és a házigazda Ördögtérgye, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet. Az előadást a Háromszék Táncegyüttes "Száz évig" - Fodor Sándor "Netti" emlékére című műsora zárja.

Előadás után reggelig tartó táncház veszi kezdetét a János Zsigmond Unitárius Kollégium tornatermében.

Mindenkit szeretettel várunk.

 


Jegyek: a rendezvény napján, a helyszínen

Gyermekfoglalkozás - 5 lej
Gyermekfoglalkozás + Háromszék Néptáncegyüttes előadása - 10 lej
Gálaelőadás: diák- és nyugdíjas jegy - 10 lej
Felnőttjegy - 15 lej (5 fős csoportjegy 12 lej/fő)

További információk:
Nyitrai Ágnes
telefon: 0741186589