Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a X. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozóra. A jubileumi rendezvényre 2013. november 29 - 30.-án kerül sor a kolozsvári Diákművelődési Házban és a Kolozsvári Magyar Operában.

 

Pénteken, november 29.-én este 19 órától a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes “A tékozló fiú” című sorsjátékát tekintheti meg a tisztelt közönség a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán.

Szombaton, november 30.-án reggel 10-től a Háromszék Táncegyüttes a “Csipkerózsika” című zenés-táncos mesejátékát mutatja be a Kolozsvári Magyar Opera nagyszínpadán, nemcsak gyerekeknek. Az előadást kézműves foglalkozás követi az opera előterében. A foglalkozás alatt gyermektáncház lesz Both József és Both Zsuzsa vezetésével.

Délután, 17 órai kezdettel a Forrásvidéken című interjúkötet kolozsvári bemutatójára kerül sor a Kolozsvári Magyar Opera emeleti részében, néhány, a könyvben is megszólaló adatközlő közreműködésével.

A jubileumi ünnepi műsor jegyében olyan idős falusi táncosokat hívtunk meg, akik részvételükkel emelték az elmúlt 10 év néptánctalálkozóinak minőségét. A csapat rengeteget tanult tőlük, táncot és életbölcsességet egyaránt. A 19 órától kezdődő gálaelőadáson mellettük fellépnek a környékbeli néptáncegyüttesek is, így a kolozsvári Szarkaláb, Zurboló és Bogáncs, a szamosújvári Kaláka, illetve a szegedi Cuháré és Délikert Möndörgő, a kosteleki Szellő és a házigazda Ördögtérgye, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet.

Előadás után reggelig tartó táncház kezdődik a Heltai Gáspár Alapítvány székhelyén.

Mindenkit szeretettel várunk.

Jegyek: a rendezvény napján, a helyszíneken és elővételben

Háromszék táncegyüttes “A tékozló fiú” című előadása:

  • 20 lej – felnőtt jegy helyszínen

  • 15 lej – felnőtt jegy elővételben

  • 10 lej – diák, nyugdíjas

  • 10 fős csoportoknál a 10-dik jegy ingyen van (elővételben és helyszínen is)

Háromszék táncegyüttes “Csipkerózsika” című gyerekelőadása:

  • 10 lej (az ár tartalmazza a gyerekfoglalkozást is)

  • Csoportok esetében a kísérő felnőttnek ingyenes a belépés

A gálaműsorra a belépés ingyenes.

További információ a 0756-925739-es telefonszámon Nyitrai Ágnesnél vagy e-mailben az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.