Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a XII. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozóra. A rendezvényre 2015. november 27 - 28.-án kerül sor a kolozsvári Diákművelődési Házban.

Pénteken, november 27.-én este 19 órától az Udvarhely Táncműhely “A Köz” című előadását tekintheti meg a tisztelt közönség a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán.

Szombaton, november 28.-án reggel 10-től az Udvarhely Táncműhely “Az aranyszőrű bárány” című mesejátékát mutatja be a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán, nemcsak gyerekeknek. Az előadást kézműves foglalkozás követi a Diákház előterében. A foglalkozás alatt gyermektáncház lesz Both József és Both Zsuzsa vezetésével.

Délután, 16 órai kezdettel Balla Balázs “Zerge” fotókiállítását nyitjuk meg, majd két könyv kerül bemutatásra:

  • Kavecsánszki Máté: Tánc és közösség. A társastáncok és a paraszti tánckultúra kapcsolatának elmélete bihari kutatások alapján - Könczei Csongor által

  • Duma István: A csángók világa - hegyek, vizek, tátosok - Sántha Attila által

17 órától Kosztándi Timea, Juhász Réka és Zsuzska Folksufnijának népi ihletésű ruhái kerülnek bemutatásra a Diákház előterében.

A 19 órától kezdődő gálaelőadáson Kalotaszegi és Mezőségi táncos mestereink mellett fellépnek a környékbeli néptáncegyüttesek is, így a kolozsvári Szarkaláb, Kalotaszeg, Zurboló és Bogáncs, a szamosújvári Kaláka, illetve a szegedi Cuháré, a tatai Tata Táncegyüttes és a házigazda Ördögtérgye Néptáncegyüttes, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet.

Előadás után reggelig tartó táncház kezdődik a Heltai Gáspár Alapítvány székhelyén.

Mindenkit szeretettel várunk.

Jegyek: a rendezvény napján, a helyszínen

Udvarhely Táncműhely “A Köz” című előadása:

  • 10 lej – diákjegy

  • 15 lej - felnőtt jegy

Udvarhely Táncműhely “Az aranyszőrű bárány” című gyerekelőadása:

  • 15 lej (az ár tartalmazza a gyerekfoglalkozást is)

  • 10 lej – min. 10 fős csoportoknak (1-2 kísérő felnőttnek ingyenes a belépés)

A gálaműsorra a belépés ingyenes.

További információk:

Telefonszám: 0741-186589 (Nyitrai Ágnes)

Facebook oldal: www.facebook.com/ordogtergyeneptancegyuttes